Burn-out coaching

Het is een hele kunst om na een burnout of een crisis, inclusief alles wat daarbij komt kijken, weer in je kracht te komen.

Een burn-out is tenslotte totale uitputting op fysiek, emotioneel en geestelijk niveau. De weg omhoog is vaak lang en gaat gepaard met vallen en opstaan.

Herstel: Voor de één is dit een proces van (gemiddeld) 8 maanden, voor de ander een kwestie van jaren.
Voor de een is het voldoende om op een andere afdeling (bijvoorbeeld) te gaan werken en langzaam weer op te bouwen, voor de ander is er veel meer aan de hand en is een diepgravendere, rigoreuzere aanpak nodig.

Dit kan ontzettend heftig zijn voor de persoon zelf en ook voor de omgeving (incl. partner of gezin).

De beste aanpak is persoonlijk

Aangezien burn-out een proces is met een lange aanloop en meerdere factoren, is er niet één aanpak voor iedereen.
Ik kijk holistisch en helemaal op maat.
Dus niet alleen de geijkte tip om assertiever te worden of minder hooi op je vork nemen. Lichamelijk en emotioneel herstel hoort hier ook bij. 

Samen kunnen we uitzoeken wat jij nodig hebt; jij hebt en houdt de regie.

In welke fase zit je?

 • Zit je er (nog) middenin?

  Middels burn-out herstelcoaching kun je op een rijtje zetten wat er allemaal bij je speelt en een plan maken voor wat je wel en niet aan wilt pakken. Wellicht is complementaire zorg nodig, zoals accupunctuur, of een plan voor je voeding, massage, emotioneel lichaamswerk of bio-energetica.

  Over dit alles denk ik graag met je mee. En: ik help jou om op jezelf te gaan vertrouwen.

  Want: bovenal is het nodig dat jij weer gaat voelen wat bij je past. En daarvoor gaat kiezen.

  Bij dit proces wil ik je graag ondersteunen.

Ook als het hopeloos lijkt… ook dan is één stap in de juiste richting al het begin van een mooie tocht!

 • Ben je helemaal of bijna hersteld?

  Wil je werken aan onderliggende oorzaken die in jezelf besloten liggen? Dan past coaching.

  Door jezelf beter te leren kennen en het contact met je innerlijke wijsheid te herstellen, kun je beter gaan voelen wat bij je past. Vanuit zelfliefde kun je dan betere zelfzorg gaan toepassen en betere keuzes gaan maken.

Mijn visie: burn-out gebeurt niet zomaar, ook al spelen omstandigheden vaak een grote rol. 

Voor wie:

 • Heb jij een burn-out of periode van overspannenheid achter de rug?
  En wil je nu de kern aanpakken van waarom je zo over je grenzen bent gegaan?
  Overweeg dan coaching en/of systemisch werk (bijvoorbeeld een familieopstelling)!
 • Heb je stressklachten of faalangst en wil je een burn-out voorkomen? Neem ook dan contact met mij op. We kunnen kijken naar energielekken en je innerlijke obstakels / verlangens.
 • Is er meer aan de hand dan puur te lange tijd overbelast te zijn geweest? Ben je een ‘hoog’opgeleid/sneldenkend, gevoelig mens? Dan kom ik graag met je in gesprek. Wellicht is er sprake van bore-outklachten (zelfde klachten, andere oorzaak) of spelen er vraagstukken mee rondom (hoog)begaafdheid, hoogsensitiviteit, zingeving, en/of andere dingen.
Bij Yvon is alles veilig en niks te gek. Bij Yvon hoef je niet te presteren. Integendeel, zij stemt zich af op jouw situatie, persoonlijkheid en behoeften. Ze biedt de juiste steun wanneer je op een punt komt dat je het niet (meer) alleen kunt (of wilt) doen.
Maaike
Onderzoeker

Hoe jouw burnout een uitnodiging kan zijn

Hoe je situatie dan ook precies is: ook jouw burnout kan een uitnodiging zijn om je beste leven te gaan leiden – bijvoorbeeld een oproep aan jezelf om vanuit aanpassing, naar authenticiteit te gaan leven.
Ook jouw energielekken en uitdagingen (mits gedetecteerd) zijn uiteindelijk een uitnodiging naar een leven met meer bezieling en levenskracht!

(Visited 429 times, 1 visits today)