Het zijn niet de problemen zélf die het ons zo moeilijk maken, maar de manier waarop we tegen deze problemen aankijken (naar de Griekse wijsgeer Epictetus).

Let op: het gaat er hier nadrukkelijk niet om je ongewenste gevoelens te bagatelliseren, of je moeilijke persoonlijke omstandigheden glad te strijken met wat positieve gedachten.
Dit gaat dus ook niet over iets als het verdriet dat je voelt wanneer een geliefde sterft.

Maar als jij bijvoorbeeld ontploft bij een akkefietje met je kinderen, of bij een verkeersboete, dan is dat waarschijnlijk niet- proportioneel.
In zulke situaties zou je dan ongetwijfeld liever ánders reageren. En snap je vaak niet eens, waarom je nou zo doet.

WE BLOKKEREN ONS EIGEN GELUK

Waar het wél om gaat, is dat wij mensen té vaak onze eigen weg naar persoonlijk geluk blokkeren met onbewuste obstakels, zoals illusies of onredelijke overtuigingen. Met stress, angst of frustratie tot gevolg.

Terwijl je met zelfonderzoek onder het tipje van je eigen ‘ijsberg’ kunt ontdekken wat je voor jezelf aan onredelijke of onrealistische overtuigingen hebt gecreëerd, diep in je onbewuste brein.
En door dit zelfonderzoek ontstaat er ruimte voor nieuwe keuzes. Zodat je meer gewenste emoties zult ervaren. Zodat je makkelijker kunt gaan kiezen voor nieuw, door jou gewenst gedrag.

Wij mensen hebben een lerend vermogen. Prachtig toch? Wij kunnen dus veranderen, zelfs op manieren die je je nu misschien niet eens voor mogelijk houdt.

Dat maakt psychodynamisch coachen zo krachtig. Ik zie het steeds weer bij klanten, en zelf heb ik ook al zóveel waardevols geleerd over mijn eigen onbewuste belemmeringen. 

Zelf ben ik enorm gegroeid op allerlei vlakken na het ervaren van mijn eigen ‘onder-water-gebied’. Dus dankzij psychodynamische coaching.

Desondanks heb ook ik écht nog een en ander te leren over mijn eigen mogelijkheden.
Er is nog genoeg ruimte voor ontwikkeling, zeker ook voor mij.
En: voor iedereen!

Dat maakt dit vak ook zo bijzonder voor mij: ik weet wat het voor een verschil kan maken in je leven. En steeds weer zie ik ‘t gebeuren bij mijn cliënten.
Voor mij is het echt steeds weer magisch om dit soort processen te begeleiden!

Whatsapp: 06 5200 2866

(Visited 167 times, 1 visits today)