Wandelcoaching

Coachen terwijl je wandelt, met tijd voor het drinken van een kopje thee tussendoor!

Wandelcoaching is een goede keuze om de volgende redenen:

 • Een groene omgeving is goed voor onze lichamelijke én geestelijke gezondheid.
  De natuur zorgt voor ontspanning en verminderde stresshormonen.
 • Je bent even helemaal weg van je dagelijkse beslommeringen. Dit is een effect dat direct optreedt zodra je in een groene omgeving bent. Met een vol hoofd is het lastig reflecteren; als je weg bent uit de stadse omgeving kun je beter reflecteren.
 • De natuur heeft een relativerend effect: wandelen in de natuur helpt ons gedachten en gevoelens in perspectief te zetten.
 • Zintuiglijke sensaties helpen je dichterbij jezelf te komen. De wind door je haren, de geur van het bos, vogelgeluiden, het oneffen pad voelen onder je voeten, een lelieblad in het water… Door deze ‘mindfulle’ ervaring komt er ruimte bij je voor compassievolle (zelf)reflectie en het accepteren van emoties.
 • In de natuur kun je herstellen: je aandacht gaat als vanzelf naar de natuur, maar je hoeft nergens echt op te letten (want: geen verkeer). De ongerichte aandacht helpt je je batterij weer opladen.
  (N.B. In je werk gebruik je gerichte aandacht voor cognitief veeleisende taken; hierdoor kun je, zeker in combinatie met werkdruk of lange werkdagen gestrest raken.)
 • Bewegen geeft je automatisch rust – door de cadans van het lopen en de bilaterale beweging van armen en benen. Het aarden van de voeten op de grond geeft stevigheid.
 • Wandelen is gezond voor je lijf en als je in beweging bent, ben je ook geneigd jezelf minder vast te zetten in je denken! Daarom is coaching in de natuur zo’n mooie combinatie. 

 

 

Ook toe aan een goed gesprek? Whatsapp naar +31-652002866 voor een afspraak

Mogelijke Locaties: 

 

* Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Gooi- en Vechtstreek, ‘s Graveland
(Noordereinde 54b, vlakbij Hilversum)

Fort Uitermeer (Uitermeer 5, Weesp)

* De Goede Gooier (Crailoseweg, Gooi)
* Gaasperplas (bij Amsterdam)

wandelcoaching
'Ik heb de coaching als zeer ondersteunend en verhelderend ervaren. Yvon heeft met de uiteenlopende oefeningen mij weten te verleiden om positiever en milder naar mijn eigen gedragingen, gedachten en gevoelens te kijken en erbij stil te staan. Hierdoor heb ik meer rust in mezelf gekregen, meer zelfvertrouwen.'
Astrid
Medewerker GGZ

Voor echte coach-vraagstukken kan wandelen echt ideaal zijn. 

Het kan mede afhangen van je doel en coachvraag wat een passende vorm van coaching is.

Benader me daarom gerust om te overleggen.

Liever online? Dat kan, vooral ‘s avonds kan dit prettiger zijn. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

 

(Visited 355 times, 1 visits today)