Wandelcoaching

Coachen terwijl je wandelt, met tijd voor het drinken van een kopje thee tussendoor!

Wandelcoaching is een goede keuze om de volgende redenen:

 • Een groene omgeving is goed voor onze lichamelijke én geestelijke gezondheid.
  De natuur zorgt voor ontspanning en verminderde stresshormonen.
 • Je bent even helemaal weg van je dagelijkse beslommeringen. Dit is een effect dat direct optreedt zodra je in een groene omgeving bent. Met een vol hoofd is het lastig reflecteren; als je weg bent uit de stadse omgeving kun je beter reflecteren.
 • De natuur heeft een relativerend effect: wandelen in de natuur helpt ons gedachten en gevoelens in perspectief te zetten.
 • Zintuiglijke sensaties helpen je dichterbij jezelf te komen. De wind door je haren, de geur van het bos, vogelgeluiden, het oneffen pad voelen onder je voeten, een lelieblad in het water… Door deze ‘mindfulle’ ervaring komt er ruimte bij je voor compassievolle (zelf)reflectie en het accepteren van emoties.
 • In de natuur kun je herstellen: je aandacht gaat als vanzelf naar de natuur, maar je hoeft nergens echt op te letten (want: geen verkeer). De ongerichte aandacht helpt je je batterij weer opladen.
  (N.B. In je werk gebruik je gerichte aandacht voor cognitief veeleisende taken; hierdoor kun je, zeker in combinatie met werkdruk of lange werkdagen gestrest raken.)
 • Bewegen geeft je automatisch rust – door de cadans van het lopen en de bilaterale beweging van armen en benen. Het aarden van de voeten op de grond geeft stevigheid.
 • Wandelen is gezond voor je lijf en als je in beweging bent, ben je ook geneigd jezelf minder vast te zetten in je denken! Daarom is coaching in de natuur zo’n mooie combinatie. 

 

 

Ook toe aan een goed gesprek? Whatsapp naar +31-652002866 voor een afspraak

Locaties: 

Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Gooi- en Vechtstreek, ‘s Graveland
(Noordereinde 54b, vlakbij Hilversum)

OF:

Fort Uitermeer (Uitermeer 5, Weesp)

Beide met gratis parkeren en horecavoorzieningen (toilet).

OF in overleg (bijvoorbeeld op de Gooise heide, of aan het Gaasperplas bij Amsterdam)

wandelcoaching
'Ik heb de coaching als zeer ondersteunend en verhelderend ervaren. Yvon heeft met de uiteenlopende oefeningen mij weten te verleiden om positiever en milder naar mijn eigen gedragingen, gedachten en gevoelens te kijken en erbij stil te staan. Hierdoor heb ik meer rust in mezelf gekregen, meer zelfvertrouwen.'
Astrid
Medewerker GGZ

Voor echte coach-vraagstukken kan wandelen ideaal zijn.

Voor dieperliggende vraagstukken/patronen met een sterke emotionele lading biedt mijn praktijk aan huis wellicht een veiligere, geschiktere omgeving. Uiteraard kan een combi ook.

Vaak ontmoet mijn type coaching (psychodynamische coaching) een stuk ‘counseling’ Nieuwsgierig? Lees hierover meer.)

Het kan mede afhangen van je doel en coachvraag of -uitsluitend! – wandelcoaching ideaal voor jou is.

Benader me daarom gerust voor meer info!

Liever online? Dat kan, vooral ‘s avonds kan dit prettig zijn. Neem contact op voor de mogelijkheden. 


Vormen van coaching 

In de praktijk zitten we ongestoord. Bij wandelcoaching kan ‘t zijn dat er tijdens de wandeling iets afleidends gebeurt. Door afleiding te zoeken in de omgeving kun je dan -bewust of onbewust- om de ‘hete brei’ heendraaien. Alleen zorg ik er wel weer voor dat we bij de kern blijven.
En om teveel afleiding te voorkomen spreken we af op een rustige plek, op een doordeweekse dag. Waar we rustig kunnen gaan zitten of blijven stilstaan als emoties of inzichten zich aandienen. Ook zal ik jou met humor en warmte uitdagen als dat nodig is, om dingen onder ogen te zien – of juist van een andere kant te bekijken. 

Twijfel je over de vorm van coaching voor jou? App of mail me gerust.

Wandel coach wandelcoaching Weesp Gooi
(Visited 291 times, 1 visits today)